Hasznos tanácsok költözéshez

Természetesen maximális körültekintéssel és gondos odafigyeléssel költöztetjük csomagjait, azonban a nagyobb biztonság érdekében érdemes kellő figyelmet fordítani a csomagolás módjára. A becsomagolandó tárgyak alapvetően minden esetben meghatározzák a felhasználandó anyagok típusát és méretét: a túl kicsi csomagolást szétfeszítheti a tartalom és szétszakadhat, valamint ha nagyobbat választunk, mindig jól párnázzuk ki, hogy ne nyomódhasson meg a borítás.

Használjunk jó minőségű csomagoló anyagokat: nagy teherbírású karton dobozokat, ragasztókat, bélelő anyagokat, elválasztó lapot, illetve védőfóliát, és ha szükséges, címkézzük fel a költöztetésre váró dobozokat, például: „Törékeny”.

Kisebb bútoroknál védjük az éleket, műszaki berendezéseket és hasonló eszközöket jól párnázott szállító alkalmatosságba helyezzük, hogy ne sérülhessenek, valamint hegyes tárgyak esetében védjük a hegyét és élét a balesetveszély elkerülése érdekében.

Iroda költöztetés:

Az iroda költöztetése soha sem stresszmentes tevékenység, ám ezen könnyen lehet változtatni pár egyszerű szabály betartásával. Íme, pár tipp:

 • A legfontosabb első lépés a tevékenységlista megírása. Ebben érdemes beosztani, hogy ki, mit és mikor csinál, egészen a teherautó megjelenéséig. Ha bevonjuk az iroda alkalmazottait a munkafolyamatba, ők is sokat tudnak abban segíteni, hogy a költözés könnyebben menjen, sőt, ha felállítunk egy külön csapatot, amely a költöztetésre koncentrál, mindjárt kevésbé tűnik megterhelőnek az egész.
 • A csapattal együtt meg lehet tervezni, hogy a fuvarozást követően hova fognak kerülni az új helyen a bútorok és a különböző irodai eszközök.
 • Ellenőriznünk kell a különböző szolgáltatókkal kötött szerződéseinket (internet, telefon, stb.), és döntenünk kell az esetleges váltásról is.
 • Rendszeresen tájékoztassuk az alkalmazottakat, hiszen számukra is hatalmas változás a költözés – új kommunikációs rendszert kell kiépíteniük, felbomlik a napi rutin, még az irodák és asztalok elrendezése is megváltozhat. Mint oly sok esetben, itt is a kommunikáció az egyik kulcstényező a sikeres költözésben.
 • Természetesen a megfelelő költöztető cég elengedhetetlen egy iroda elköltözésekor, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő cég kiválasztására. Ha profi költöztetőkre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!- A költöztetésnél a legfontosabb dolog, hogy jól elő legyen készítve minden.

Általános érvényű tippek a költöztetéshez:

 •  Az átláthatóság és az esetleges sérülések elkerülése érdekében érdemes minden dobozt külön    jelölni,  ehhez mi biztosítunk költöztető matricákat.
 • A mosógépet célszerű előre leszerelni, a mikró hullámú sütőből az üvegtányért kiszedni, az elektronikai termékeknek a kábeleit összeszedni!
 • A naponta használatos dolgokat elcsomagolni és a hűtőszekrény kiürítését ráér közvetlenül a költözés előtti napra időzíteni.
 • A növényeket célszerű a költöztetés napja előtt nem megöntözni!
 • Amennyiben társasházról van szó,  kiírhatjuk a költöztetés napját a kellemetlenségek elkerülése érdekében.
 • Lehetőleg egy személy irányítása alatt legyen az egész költöztetés.
 • A költöztetés napján sokat segít a költöztetőknek ha a megfelelő hely biztosítva van, valamint egyéb tényezők adottak-e pl.: a teherlift ajtaja nyitva van-e, befér-e a teherautó a kapun, vagy megtud-e állni a ház előtt a fáktól, ott parkoló autóktól stb…
 • Ezek az alapvető de fontos dolgok nagyban befolyásolják a költöztetők munkáját, a költözés időtartamát, a stresszmentes költöztetést.